skip to Main Content

Aquest any 2020 haurà estat per mi a nivell personal un mal any. La pèrdua de la meva dona fa unes setmanes és l’escapçament d’un projecte vital. Poques vegades pots sentir tant intensament la fragilitat de la vida. Per sort, queden els quatre nois que t’ofereixen una nova perspectiva. Endavant doncs.

Aquest estiu serà recordat com l’estiu del Covid. La pandèmia haurà perjudicat pràcticament a tothom. Parlant de Roses, d’entre els diferents sectors turístics alguns han estat molt més perjudicats que d’altres. Sense haver acabat la temporada sembla que algun restaurant, bar o activitat nàutica haurà salvat algun moble com popularment es diu. La pitjor part es per al sector hoteler, càmpings i, en menor mesura, el sector del comerç.

Especialment preocupant és la mala temporada per al sector hoteler rosinc. Preocupant per als seus treballador i empresaris. Cada hotel actua com a “dinamitzador” turístic e intenta omplir el seu hotel i portar gent a Roses. Un cop aquí el turista va a restaurants, comerços i a l’oferta complementària. És una part de l’inici de la cadena. Segurament necessitaran més ajuts governamentals per aguantar fins l’any que ve. Al sector, a Roses, també li falta més coordinació interna i treballar per objectius comuns amb el govern municipal. Cal començar a parlar-ne de seguida. Aquesta vegada el llop si que ha vingut, d’acord que acompanyat del covid, però necessitem una revalorització i un nou posicionament com a destí.

Simultàniament altres poblacions de la nostra costa amb una forta incidència de places hoteleres com Lloret o Platja d’Aro han tingut el mateix problema. Per contra, Calella, Palamós o l’Escala que tenen poques places hoteleres s’han beneficiat aquest estiu d’estades més llargues dels turistes de segona residència, que encara que no han arribat a compensar la temporada, han mitigat el resultat final.

Segon estiu de govern municipal de coalició entre JuntsxRoses, ERC i GDP. Amb la Regidoria de Seguretat Ciutadana en mans d’ERC tampoc s’ha solucionat el problema del “top manta”. L’any passat potser era massa aviat, però per aquest any hi havia més temps per treballar. No tot pot estar a càrrec de l’alcaldessa.

Començar a rutllar el nou projecte polític del President Puigdemont, Junts (JxCat). Un projecte transversal amb vocació majoritària en el mon sobiranista e independentista. A Roses ja s’hi treballa. En seguirem parlant.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top