skip to Main Content

Sembla que va ser ahir i ja fa dos anys de les darreres eleccions municipals.  Com a conseqüència dels resultats electorals (victòria en vots de JuntsxRoses, amb empat a regidors amb ERC) es va assolir un acord de  govern entre Junts-ERC-GdP. L’anomenat “Pacte de Canyelles” estableix que aquest mes de Juny es produeixi el canvi pactat d’alcaldia passant de  Junts a ERC fins a finals de mandat, és a dir de Montse Mindan a Joan Plana. 

Montse Mindan no ho ha tingut fàcil des de que és alcaldessa. Agafar el relleu  d’un alcalde històric com en Carles Pàramo (hiperactiu, omnipresent, transformador de Roses amb grans obres…), governar en minoria, jugar-se  el càrrec i el patrimoni personal el 1-O i darrerament intentar minimitzar  l’impacte a nivell local de la pandèmia del covid son fets que haurien pogut fer trontollar la seva actuació. 

Res més lluny de la realitat. Mindan ha sabut imprimir un estil personal. Estil basat en la seva capacitat de treball i la dedicació a la seva feina com a alcaldessa, la proximitat i empatia amb el ciutadà, l’absència de sectarisme en les seves actuacions. Ha prioritzat el futur de Roses allunyant-se de la tàctica i el regat en curt que tant de mal fa a la política actual a tots nivells. 

Recalco el tema de la no-tàctica doncs les eleccions i els seus posteriors mandats han tingut com mai una gran dispersió de vot i una variada  representació municipal que hauria pogut fer molt complicada la governabilitat a Roses. Sense majories absolutes ha sabut construir dos governs, el del primer mandat en minoria amb GdP i l’actual, llegint molt bé els resultats, amb majoria. 

Evidentment tothom tindrà la seva opinió personal de la seva gestió. També té detractors entre alguns sectors. Però Mindan ha guanyat les dues  eleccions en que s’ha presentat com a cap de llista. 

Finalment aquest mes de Juny deixarà de ser alcaldessa en virtut del pactat. Què farà Mindan?, doncs farà el que sap fer i ha fet sempre. És a dir complir amb lleialtat i generositat el pacte i treballar amb la intensitat de sempre des de la seva Regidoria respectant el compromís amb el ciutadà. Sense plantejar- se reciprocitats, sense mirar enrere, treballant, com sempre. És l’estil Mindan, el Mindan Style. Com deia aquell, que n’aprenguin. 

Lluís Espada i Cantó 

Coordinador local de Junts per Roses

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top