skip to Main Content

Electoralment, el 2019 ens ha confirmat la diversitat sociològica de Roses a través de quatre eleccions, dues a Corts Generals (Abril i Novembre), una de Municipals (Maig) i una altre de Europees (Maig). Els guanyadors a cadascuna, cronològicament, han estat el PSC-PSOE / ERC / JUNTSxROSES (JxCAT) / JxCAT.

Es poden fer diverses lectures repassant els resultats: De totes les eleccions el nombre més alt de vots el va tenir la llista europea de JxCAT amb 1.755 vots (26,31%) encapçalada per el President Puigdemont. El bloc sobiranista (JxCAT-ERC-CUP-GDP) ha fluctuat entre el 36% i el 52%. La suma de PP-CS-VOX a les dues eleccions a Corts ha estat del 29% i el 28% però amb una redistribució entre les tres forces, a l’alça VOX i PP i a la baixa CS. La suma de PSC-PSOE i PODEM entre el 21% i el 30%. Aquesta podria ser amb una primera mirada la fotografia electoral i sociològica de Roses aquest 2019.

Però gratant una mica i fixant-nos en les eleccions municipals, aquelles que el ciutadà considera més properes i que sens dubte considera que influeixen més en el seu dia a dia podem treure d’altres conclusions. Fent una comparativa amb les Generals que son les eleccions més ideològiques, la única força política que va treure més vots en les Municipals que en les dues Generals va ser la de JUNTSxROSES, que també va ser la llista més votada. Així varen ser les diferències: JUNTSxROSES (JxCAT) (+440/+468), a diferència de ERC (-179/-17), PSC-PSOE (-448/-223), CS (-550/+273) i PP (+23/-182).

Aquest resultat indicaria que la llista municipal de JUNTSxROSES (JxCAT) encapçalada per la Montse Mindan i la Silvia Ripoll seria la llista que en la seva totalitat reflectiria més la diversitat sociològica del nostre municipi doncs clarament va rebre vots de tots els sectors. El votant que posa al davant l’interès del seu municipi a l’hora de votar partits que potser estan lluny del seu camp ideològic demostra una maduresa democràtica innegable. Com a partit és gratificant rebre suport de ciutadans que et valoren per sobre de la seva ideologia.

Però la gent no vota només una llista si no ve avalada també per una forma ja demostrada de fer política amb caràcter inclusiu i per tothom, sense mirar o voler intuir que vota la persona que tens al davant a l’hora de parlar o enfocar una problemàtica o un projecte. Aquest va ser la fórmula de JUNTSxROSES i que segueix practicant en el govern municipal que encapçala i que Roses necessita.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top