skip to Main Content

En el meu article del mes de Juliol feia referència al “Pacte de Canyelles” subscrit entre les tres forces primer que composen el govern municipal, es a dir JuntsxRoses (JxCAT), ERC, GDP. Guanyadores cadascuna electoralment doncs han aconseguit l’objectiu bàsic de qui es presenta a les eleccions: governar el teu municipi.

Un cop tancat l’acord de govern es va plasmar en el citat document tant els objectius de govern com el repartiment de les tasques que queden reflectides en les regidories.

Tenint en compte que només portem mesos de mandat l’acompliment dels punts del Pacte portem bon ritme. Però sempre hi ha temes a millorar, i m’agradaria fer referència a l’aspecte comunicatiu del govern municipal. Està escrit i demostrat que es important governar i acomplir el programa electoral, però també és important comunicar a la ciutadania els fruïts d’aquest govern.

Referent a la comunicació, el que trobo a faltar és una acció coordinada de tot el govern en aquest aspecte. El punt 4.4 del pacte fa referència a que “El govern donarà comptes setmanalment de la seva activitat a través d’una roda de premsa……La freqüència de les rodes de premsa es podrà modificar en cas que es consideri necessari. En aquest cas, caldrà l’acord de les tres forces polítiques.”. Entenc que l’esperit de l’acord no es refereix només a les rodes de premsa si no també a la comunicació global de l’equip de govern sencer.

Repeteixo, crec que s’hauria de de millorar aquest aspecte comunicatiu i fer un esforç per que arribi al ciutadà una informació conjunta i clara de l’acció de govern.

A nivell particular ERC fa des de fa unes setmanes un “rapport” que difon per les xarxes de únicament les activitats dels seus regidors a les seves àrees. Més a més, a vegades, el citat “rapport” no és coherent amb el punt 4.1 del pacte on es parla de col·laboració i lleialtat del govern al, per exemple, “retallar” a regidors dels altres partits o a la mateixa alcaldessa en algunes imatges quan també eren presents en el mateix acte. O “apropiar-se” de tasques d’altres regidories a nivell d’imatge. I hi ha més exemples en aquest aspecte que no venen ara al cas. Sincerament crec que és molt lliure de fer-ho, sempre que col·labori en una tasca de difusió global de la feina del govern sencer.

Cal una reflexió i millorar la coordinació de la comunicació del govern municipal. El meu desig segueix essent molt clar: bon govern, bon pacte, bona feina.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top